Martin Tikk: Narva kultuurituse pealinnaks?

Martin Tikk
, kolumnist
Copy
Narva Vaba Lava.
Narva Vaba Lava. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

1. detsembril 2018. aastal, vähem kui kolm aastat tagasi, sai Narva üle pika aja teatrilinnaks. Eks ikka Eesti vabariigi juubeli, kvaliteetse kultuuri ja edasiviiva koostöö tulemusena. Peaaegu kolme tegutsemisaasta jooksul on Vaba Lava Narva siia meelitanud kümneid väliseksperte, külalisetendusi ja rahvusvahelise tähtsusega sündmusi.

Sel nädalalgi on teater taas korraldamas rahvusvahelist festivali «Narva: homme», mis küsib koostöös kogukonnaga, missugune on Narva täna ning missuguseks saab Eesti suuruselt kolmas linn tulevikus. Festival kulmineerub Eugene Birmani dokumentaalooperi «Venemaa: täna» maailma esiettekandega 30. septembril. Ja sellega lõppebki Narva teater? Jah, Vaba Lava Narva pole kohalikke piisavalt kõnetanud ning kohalikud narvakad pigem ei käi teatris. Mõtlemise koht.

Siiski jõudis hiljuti narvakateni suur rõõmusõnum – Narva Kreenholmi arendusprojekt «Manufaktuur» on saanud rohelise tule ning kantud rahastatavate riiklike kultuuriobjektide nimekirja. Koostöös Narva Gate OÜga on plaanis 30 miljoni euro eest rajada esmaklassiline kultuurikvartal. Kuid selle idee realiseerumiseni kulub veel aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles