Kätlin Pääro: avatud või suletud ühiskond? (2)

Kätlin Pääro
, tervise- ja tööministri nõunik (KE)
Copy
Kätlin Pääro
Kätlin Pääro Foto: Olga Makina

Vaktsineerimine laiemalt aitab meil püsida terved ning on oluliselt tõstnud oodatavat eluiga kogu maailmas, kirjutab tervise- ja tööministri nõunik Kätlin Pääro (KE). 

Praeguseks on üle 65 protsendi täisealistest saanud vähemalt ühe kaitsesüsti koroonaviiruse vastu. Samas vanusegrupis 18-39 eluaastat edeneb vaktsineerimine laialdastest võimalustest hoolimata liiga aeglaselt. Ometi on just see vanusegrupp üks kõige liikuvamaid ja kahtlemata ka vajalike digioskustega vaktsineerimisinfo leidmiseks. Kuulda on ka palju pahameelt, et piirangutest ollakse väsinud ja soovitakse tavapärase elukorralduse juurde naasta. Mis siis takistab neid samu minuealisi noori vaktsineerima minemast, et me kõik saaksime naasta avatud ühiskonna juurde?

Teadusandmed viitavad, et Covid-19 vastu vaktsineeritud inimestel on 4 korda väiksem tõenäosus koroonaviirusesse nakatuda ning üle 10 korra väiksem haiglasse jõudmise risk kui vaktsineerimata inimestel. Neil, kes on pärast haiguse läbipõdemist end ka ühe doosiga vaktsineerinud, on lausa 20 korda väiksem tõenäosus uuesti nakatuda. Vaktsineerimise üks peamisi eesmärke on kaitsta raske haigestumise eest ning seda teevad väga edukalt kõik müügiloa saanud Covid-19 vastased vaktsiinid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles