Lembit Auväärt: koroonapasside kontrollimisega on probleeme

Lembit Auväärt
, õiguspsühholoog
Copy
Lembit Auväärt.
Lembit Auväärt. Foto: LAURI KULPSOO/PM/EMF

Meil puudub vastutus ebaõigete otsuste eest ehk otsustajate ­personaalne vastutus, kirjutab õiguspsühholoog Lembit Auväärt. 

Vabariigi ­taasiseseisvumise aastapäeva pidustused on ­möödas. Meenutusi sellest aga võime ilmselt veel kaua meediast lugeda. Ja mitte kõik neist ei ole meeldivad.

Näiteks 23. augustil ilmus Õhtulehes artikkel «Nad olid nagu hagijad mu kallal ja ütlesid, et see tõend ei kehti». Ministeeriumid ja riigikantselei selgitasid, et tegemist oli kurva arusaamatusega. Proual puudus QR-kood. Kuid proua oli enne helistanud sotsiaalministeeriumi ja seal oli selgitatud, et koos ID-kaardiga see dokument kehtib.

Seejärel veel üks näide. Anne (nimi muudetud) läks 22. augustil lauluväljakule, kuid jällegi ei lastud teda Mere väravast sisse. Ta oli koroona läbi põdenud, pärast põdemist oli ta ka vaktsineeritud. Kõik andmed olid välja trükitud, kuid andmed koroona põdemise kohta olid ­aegunud. Esitatud dokumentides oli QR-näitaja olemas. Kontrollijatel aga ei olnud seadet, mis oleks olnud võimeline QR-näitajat kontrollima. Ta oli teinud päev tagasi ka koroonatesti ja pärast mitmesuguseid sekeldusi õnnestus tal siiski lauluväljakule pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles