AK ⟩ Vahur Laiapea: Afganistan – koerad, inimesed ja islam

Vahur Laiapea
, filmirežissöör, -produtsent ja -operaator
Copy
2014. aastal tegi Vahur Laiapea Mazar-e-Sharifi provintsis filmi «Afganistani projekt», mis räägib sel kaugel maal töötavatest eestlastest. Toonased võtted laabusid keerulisemate tagasilöökideta ning andsid indu järgmisteks sõitudeks, mille kohta ei saa kahjuks samamoodi öelda.
2014. aastal tegi Vahur Laiapea Mazar-e-Sharifi provintsis filmi «Afganistani projekt», mis räägib sel kaugel maal töötavatest eestlastest. Toonased võtted laabusid keerulisemate tagasilöökideta ning andsid indu järgmisteks sõitudeks, mille kohta ei saa kahjuks samamoodi öelda. Foto: Erakogu

Väga paljud afgaanid soovisid pageda ja ka pagesid oma kodumaalt enne Talibani võimule naasmist ning veel rohkem on soovijaid nüüd. Ma kahtlustan, et Afganistani ei jääks eriti palju inimesi, kui neil oleks võimalik sellest riigist lihtsalt lahkuda turvalisematesse paikadesse. Iseasi, kas need paigad on siis enam turvalisemad.

Kui ma 2017. aastal, ööl vastu 19. aprilli Shīndandi lähedal haua serval põlvitasin ja talibite automaadivalangut ootasin, jõudis mind tabada mõte, õigupoolest tunne sellest, et küla vahel hulkuvad näljased koerad võivad mu madalast hauast üles kraapida ja minu laipa närima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles