Riho Terras: riigikaitset puudutavad kärped tuleb tagasi pöörata (3)

Riho Terras
, Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei/Isamaa)
Copy
Euroopa Parlamendi saadik, kindral Riho Terras.
Euroopa Parlamendi saadik, kindral Riho Terras. Foto: Gert Tali

Eelmine nädal sai lugeda positiivset uudist, et teise kvartali majanduskasv oli ligi 13 protsenti eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Selle valguses on aeg ümber mõelda ja tagasi pöörata riigikaitset puudutavad kärped, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Riho Terras (Isamaa).

Valitsus proovis aasta esimeses pooles jätta muljet nagu Eesti kaitsevõime ei langeks, vaid hoopis tõuseks, kuid ligi 300 inimese koondamine kaitsevallas räägib muud juttu. Eesti riigikaitse oli selleks ajaks väga efektiivseks masinavärgiks häälestatud, mispärast sisutühja kulutamist ei toimunud ja põhirõhk oli pandud kaitsevõime jätkuvale väljaarendamisele. Siinkohal tulebki mõista, kui sellises olukorras teha nõnda drastilisi koondamisi, siis Eesti kaitsevõime ainult kannatab.

Olukord on aga muutunud: teise kvartali majanduskasv võrdluses eelmise aasta sama perioodiga oli 12,9 ja 2019. aasta teise kvartaliga 4,7 protsenti. Selline tugev kasv on märk sellest, et maksutulu laekumine on korralik ja riigi rahakott kosub. Enam ei ole põhjust pessimismiks, mis varasemalt maad võttis – tuleviku väljavaade on paljulubav ja varasemad otsused tuleb vastavalt sellele ümber hinnata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles