Viktor Šenderovitš: Inimene tšeburekkide vastu

Copy
Peterburi linnavolinik Boriss Višnevski
Peterburi linnavolinik Boriss Višnevski Foto: Internet

Lähenevate Vene Riigiduuma valimiste eel on Keskerakonna koostööpartner Ühtne Venemaa hädas, sest kardetakse, et isegi kõikide tõsiseltvõetavate oponentide valimistest eemalejätmine – mitteregistreerimise, vangipaneku või eksiili sundimise kaudu – ei too neile piisavat edu. Kirjanik Viktor Šenderovitš kiidab Ehho Moskvõ blogis Ühtse Venemaa suurtest humanistidest poliittehnolooge, kes püüavad säästa Boriss Višnevskit, kes ausa inimesena on ilmselt eksitusena valimisteks registreeritud, peaaegu kindlast surmast.

Meil on valimised, nagu te teate. Navalnõi istub vangis, Gutkov on jooksus, Nemtsov tapeti eelnevalt ära, nõnda on rahva võimu tulevik käesoleval ajal täieliku kontrolli all. Niiöelda stabiilsus Ella Pamfilova versioonis: surnukuur numbrikestega varba küljes, aga mitte duuma. Lausa lust on vaadata!

Ent hämmastaval moel on valimisnimekirja siiski ka mõned elusad inimesed sattunud ja ähvardavad sellega poliitilise surnukuuri vaikelu. Üks neist on Boriss Lazarevitš Višnevski Jablokost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles