Priit Sibul: valitsuse valeinfo kiirendab viiruse levikut (26)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Kui valitsus kuu aega tagasi uutest piirangutest teatas, siis öeldi, et oma nakkusohutuse tõendamiseks tuleb hakata näitama koroonapassi. Kuu aja jooksul on tekitatud rahva seas võltsturvalisust väitega, et vaktsineeritud inimene pole nakkusohtlik. See on lumepallina veerenud ohtlik vale, mis tuleb kohe peatada, kirjutab riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa). 

Valitsus pani ohtliku lumepalli veerema 30. juulil, kui kehtestas üritustele uued piirangud ja kohustas kontrollima koroonapassi, et tagada inimeste nakkusohutus. Vaktsineeritud inimesi nakkusohutuks nimetav pressiteade riputati ka üles veebilehele kriis.ee, mille eesmärk anda inimestele koroonaviiruse kohta tõest ja selget infot.

Viimase kuu jooksul on seda väärinfot levitanud riigi kõige kõrgemad pead ning kõik koroonaviiruse ohjamise eest vastutavad asutused ja nende juhid.

Terviseamet selgitas 2. augustil, kuidas üritustel nakkusohutust kontrollida ja kes vastutab.

17. augustil aga rääkis Tanel Kiik vaktsineerimistõendi kasutamisest, et tõendada nakkusohutust.

Mõned päevad hiljem, 25. augustil rääkis Kaja Kallas oma valikutest, mainides korduvalt nakkusohutuse tõendamist.

Samal teemal on sõna võtnud ka Üllar Lanno, rõhutades, et valimiste ajal tõendeid küsima ei hakata.

Need on vaid üksikud näited kõige kõrgematelt isikutelt, kes räägivad sellest, et koroonapass tõendab inimese nakkusohutust. Valitsuse sõnasabast on viimase kuu aja jooksul haaranud kinni ministeeriumid ja ametiasutused, kes oma ürituste kutsetesse märgivad ära «nakkusohutuse tõendamise» dokumentide esitamise vajalikkuse.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles