Henn Põlluaas: kärped ja vallandamised kaitsejõududes teenivad vaid Kremli huve (2)

Henn Põlluaas
, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Henn Põlluaas
Henn Põlluaas Foto: Elmo Riig

Kui Reformi- ja Keskerakonna valitsuse kärpekrokodillid teatasid kevadel, et kaitse-eelarve kasvu kärbitakse järgmise nelja aasta jooksul ca saja miljoni euro võrra, alustas kaitsejõudude ülem Martin Herem sõjaväeorkestri ja kaplanaadi likvideerimisest. Toimuvat põhjendamatut ja ebavajalikku kärpimist, kaitseväe arengule tagasikäigu andmist ning traditsioonide, sümbolite ja vaimse toe saamise võimaluse hävitamist kritiseerinute vastuhääled jäid kahjuks hüüdjaks hääleks kõrbes ning kaitseminister Laanet tegi kõik, et toimuvat õigustada.

Algas nii kaitseväe kui ka Kaitseliidu isikkoosseisu vähendamine, vajalike hangete ja kavade külmutamine, et valitsuse hullumeelse, praegust geopoliitilist olukorda mittearvestava ja reaalseid julgeolekuvajadusi ignoreeriva kärpekavaga kaasa minna. Valitsus üritas ära kaotada isegi kaitseatašee kohta Varssavis ega leidnud raha mehitamaks asedirektori kohta NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuses. Siia sobitub ka kaitseväelastele antud häbiväärne ja kapitulantlik käsk 9. mail mitte kanda Eesti kaitsejõudude vormi, sest see võivat provotseerida Eesti okupeerimist tähistavaid venelasi. Ei pea vist pikalt selgitamagi, et kõik need sammud kahjustavad vaieldamatult ja täiesti otseselt Eesti kaitsevõimet, julgeolekut ja iseseisvust.

See protsess pole veel lõppeda jõudnud, kui valitsus kuulutas selgelt põhiseadust riivava määrusega välja võimaluse vallandada isikud, kes ei soovi ühel või teisel põhjusel end vaktsineerida lasta. Sellest võimalusest haaras kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem innuga kinni. Ju näeb tema või keegi teine siin kiiret võimalust teha ära isikkoosseisu kärped.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles