Helir-Valdor Seeder: pensionitõus tulgu kohe! (26)

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa esimees
Copy
Helir-Valdor Seeder (Isamaa) arvamusfestivalil 2021.
Helir-Valdor Seeder (Isamaa) arvamusfestivalil 2021. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel kuul saab ligi 150 000 inimest kätte oma teise sambasse kogutud raha, kokku üle miljardi euro. Uskumatu saab teoks – inimestel ongi lõpuks õigus ise oma raha kasutada, kirjutab erakonna Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Juba esimesed väljamaksed teisest sambast toovad ilmsiks mitu pensionireformivastaste valet. Inimesi üritati eksitada väitega, et paljude lahkumine teisest sambast vähendab teise samba fondide tootlust ja kahjustab niimoodi nende vara, kes kogumist jätkavad. Teise samba tootlus on hoopis paranenud, kuna pensionireform on surunud alla haldustasud ja suurendanud fondide omavahelist konkurentsi.

Nüüd, kus teisest sambast on otsustanud loobuda viiendik inimestest, näeme, kuidas sealt vabanev raha suunatakse pensionitõusuks, mis laekub just nimelt esimesse sambasse. See on kirjas isegi valitsuse koalitsioonileppes: «Suuname pensioni teise samba reformist vabaneva raha pensionikindlustuse puudujäägi katmiseks, keskmise vanaduspensioni maksuvabaks muutmiseks ja erakorraliseks pensionitõusuks.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles