Edward Lucas: Euroopa lapsepõlv on lõppenud (1)

Edward Lucas
, Briti ajakirjanik
Copy
Edward Lucas Lennart Meri konverentsil.
Edward Lucas Lennart Meri konverentsil. Foto: Albert Truuväärt /Scanpix//

Sõltumata oma vaadetest peaksid eurooplased täiskasvanuks saama ja võtma vastutuse meie endi julgeoleku eest, kirjutab kolumnist Edward Lucas.

Kujutage endale ette hirmuäratavat Euroopa võõrleegioni, mis on paigutatud Kabuli lennujaama. Diplomaatidest, ametnikest ja sõjaväepolitseist koosnevad korraliku väljaõppega rahvusvahelised meeskonnad töötavad koos eriüksustega, et distsiplineeritult korraldada afgaanide ja välismaalaste lennukitega minema toimetamist.

Kujutage ette Euroopa majanduslikku mõjuvõimu, mis on mängu pandud tagamaks, et naaberriigid – Iraan, Türgi, Usbekistan, Tadžikistan, Pakistan ja ennekõike Hiina – mängiksid kaasa Ameerika lahkumise tagajärgedega toimetulemisel. Kujutage ette tipptasemel Euroopa otsustajaid – Rootsi endist peaministrit Carl Bildti, võib-olla koos Poola Radek Sikorskiga – kujundamas ja selgitamas meie poliitikat. Kujutlege lühidalt öeldes heas vormis ja kaugelenägelikku Euroopat, kes on valmis õla alla panema ja aitama kanda turvalise ja jõuka maailma säilitamise koormat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles