PM ARHIIVIST ⟩ Philippe Jourdan: vaktsineerimine on armastuse tegu (1)

Philippe Jourdan
, Eesti katoliku kiriku piiskop
Copy
Piiskop Philippe Jourdan.
Piiskop Philippe Jourdan. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hiljuti üllatas paavst Franciscus paljusid oma osalusega vaktsineerimiskampaanias «It’s up to you» («Kõik sõltub sinust»). Ta läkitas lühikese videosõnumi, kus kutsub kõiki vaktsineerimisele, ning muuhulgas ütles, et tuleb lasta ennast vaktsineerida vaktsiiniga, mis on usaldusväärne, kirjutab katoliku piiskop Philippe Jourdan.

Paavst ei ole ega pea ennast vaktsiinieksperdiks. Ta tunneb inimese südametunnistust ning sellest ta räägib ka selles videoläkituses maailmale. Ta hoiab ennast kursis nagu igaüks meist, aga lisaks ta toetub nii Paavstlikule Tervishoiu Nõukogule Vatikanis, mis järgib tervise ja meditsiiniga seotud tehnilisi ja eetilisi küsimusi üle maailma, kui ka arstidele, et luua endale hästi informeeritud pilti maailma sanitaarolukorrast ning vaktsiinidest.

Lühikeses videos ütles ta muuhulgas, et lasta ennast vaktsineerida tähendab hoolida üksteise eest, ja vaktsineerimine on armastuse tegu. Ma arvan, et see on meie praeguse vaktsineerimissaaga aspekt, mida tasub esile tuua ilma poleemikata ja sildistamata neid, kes mõtlevad ühes või teises suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles