Signe Riisalo: meil on ühiskondlik vastutus kaitsta meid aidanud inimesi (5)

Signe Riisalo
Copy
Afganistanis Kabulis ulatatakse Ameerika Ühendriikide sõjaväelastele üle müüri evakueerimiseks väikelapsi. Pilt on tehtud 19. augustil 2021.
Afganistanis Kabulis ulatatakse Ameerika Ühendriikide sõjaväelastele üle müüri evakueerimiseks väikelapsi. Pilt on tehtud 19. augustil 2021. Foto: OMAR HAIDARI

Afganistani missioon on olnud meie kaitseväe pikim. See on tugevdanud nii suhteid liitlastega kui ka meie üldist julgeolekut. Nüüd, mil Taliban on Afganistanis võimu üle võtnud, lasub meil ühiskonnana vastutus nende inimeste elude eest, kes on sealsetes oludes aidanud meie kaasmaalasi ja toetanud oma koduriigi demokraatlikku arengut, kirjutab sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Afganistani inimesed, kes on teinud Eesti Vabariigiga koostööd julgeolekueesmärkide nimel ja töötanud Eesti suurima arengukoostöö organisatsiooniga MTÜ Mondo, et Afganistani lastel oleks ligipääs kooliharidusele ning kohalike IT-teadmised ja tervisehariduse ja -teenuste tase tõuseks, vajavad nüüd meie kaitset. Need inimesed on seisnud võrdsete võimaluste ja inimväärse kohtlemise eest väga keerulistes oludes. Inimesed, kes toetavad sõnavabadust ja demokraatlikele alustele loodud riigikorraldust. Inimesed, kelle edasine käekäik võib ilma meie toeta kulgeda äärmiselt traagiliselt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles