Lea Danilson-Järg: Eestis on kuni kolm tuhat vaktsineeritud nakatajat (21)

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Üle-eestiline öölaulupidu „Vaba Eesti!“ Tartus ERMi ees. Pildil Covid tõendi kontroll.
Üle-eestiline öölaulupidu „Vaba Eesti!“ Tartus ERMi ees. Pildil Covid tõendi kontroll. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal avaldati koroona seireuuringu tulemused, mis ütlevad, et «Eestis võib olla praegu viirusekandja iga 200. vaktsineeritud täisealine». Arvestades vaktsineeritute koguarvu ja tehes lihtsa arvutuse, selgub, et Eestis liigub praegusel hetkel ringi umbes 3000 koroonapassiga inimest, kes võivad teisi nakatada, aga sellest hoolimata on neil kõikjale vaba pääs.

Seireuuring tõdeb ühtlasi, et vaktsineeritud kannavad viirust sageli haigustunnusteta, olles teistele potentsiaalselt nakkusohtlikud enese teadmata. Mida tegi seepeale valitsus?

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik teatas, et koroonapiirangud karmistuvad ning pea kõikjal tuleb oma nakkusohutuse tõendamiseks esitada vaktsineeritust või läbipõdemist kinnitav koroonapass või teha negatiivne test. Ministri sõnum jõudis küllap hästi kohale, sest mõne aja pärast oligi ühe siseministeeriumi pressikutse lõppu juba lisatud: «NB! Üritusele saabudes palume olla valmis kinnitama enda nakkusohutust vaktsineerimis-, läbipõdemis- või negatiivse testi tõendi näol.»

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles