Priit Pullerits: ERR kirjutab ümber Eesti spordiajalugu (13)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Andrus Veerpalu ja Andrus Värniku võitude saatest «Eesti 30 hetke» väljajätmine tuletab meelde nõukogude aja suhtumist, kus valitsevale klikile ebameeldivad ja sobimatud tegelased lihtsalt vaikiti maha, kirjutab Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.

Laupäeva esimesel öötunnil algusega kell 00.15 näitas ETV saadet «Eesti 30 hetke» viimase 30 aasta 30 olulisemast sündmusest, mille seas olid ka Eesti sportlaste suured võidud, alates Erika Salumäe ja Erki Noole olümpiakullast, jätkates Kristina Šmigun-Vähi kahe olümpiavõidu ja Gerd Kanteri olümpiakullaga, samuti Kelly Sildaru MM-tiitliga rennisõidus ning Ott Tänaku ja Martin Järveoja MM-tiitliga autorallis, ja lõpetades Eesti epeenaiskonna triumfiga Tokyo olümpial. Näidatute seas oli ka Magnus Kirt, kes sai tunamullu Dohas kergejõustiku MMil odaviskes hõbemedali.

Aga kahte sportlast, kes võitnud Kirdi hõbedast palju kirkama ja väärtuslikuma autasu, suurte võitjate hulgas ei näidatud ega isegi mainitud. Need olid kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister murdmaasuusatamises Andrus Veerpalu ning odaviskes maailmameistriks tulnud ja MMil ka hõbemedali võitnud Andrus Värnik.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles