Raul Ennus: tuleks luua tööeluamet

Copy
Nii nagu haigekassa on vaikselt muutumas tervisekassaks, võiks töötukassa 2.0 kanda nimetusena midagi järgmist: töö- ja karjääriamet või tööeluamet.
Nii nagu haigekassa on vaikselt muutumas tervisekassaks, võiks töötukassa 2.0 kanda nimetusena midagi järgmist: töö- ja karjääriamet või tööeluamet. Foto: Arvet Mägi

Täiskasvanuharidus ning täpsemalt igasugune täiend- ja ümberõpe vajaks riiklikult täiesti uut lähenemist. Kriisiaeg oleks ka parim hetk selle muudatuse elluviimiseks, kirjutab Juunika Koolituse juhtivpartner Raul Ennus.

Täiskasvanud inimene veedab tööd tehes umbes poole ärkveloleku ajast. Paljud inimesed töötavad mitmel kohal või on ühendanud töö hobiga ehk tööaeg võib olla isegi suurema osakaaluga. See, mida inimene teeb pea poole oma elust, peaks olema ülimalt väärtuslik. Kas see on praegu niimoodi väärtustatud?

Paljude jaoks on tööl käimine siiski pigem tüütu kohustus või vaid rahateenimise vahend. Kui palju meist õpib ja areneb pidevalt tööd tehes? Kui paljud organisatsioonid seda üldse aktiivselt toetavad? Mis on riiklik sõnum ja tegelikkus elukestva õppe osas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles