Tarmo Pikner: untsu läinud hapukurgihooaeg

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Tarmo Pikner FOTO: Erik Prozes
Tarmo Pikner FOTO: Erik Prozes Foto: Erik Prozes

Ajakirjandusel läks täbarasti – selle aasta hapukurgihooaeg jäi vahele, kuigi oleks hirmsasti tahtnud uurida, miks Felix vorbib siiani nõukaaegseid äädikamaitselisi hapukurke. Teisalt ja just seepärast untsu läkski, et igas maailma nurgas toimub sündmusi – küll põleb, kõrbeb ja ujutab ning ajakirjanikel pole aega kurke soolata, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Kogu seda maailmahukuhala saadab koroonaviirus ning spordikauged inimesed kurjustasid: mida te seal Tokyos trallite ja tramburaitate, kui maakera põleb!

Aga nagu maakera, saab ka iga trall ükskord otsa ja spordilaadsete aladega olümpiamängude tuli sai suuremate kahjudeta kustutatud. Oli rõõmu ja pisaraid, dopingust ja poliitikast rääkimata. Kõige rohkem oli aga võrdsust ja vendlust, sest need näitajad olid sel korral peaeesmärgiks seatud, mistap raha ei loetud. Eesmärk sai täidetud kuhjaga, kui kõrgushüppajad Barshim ja Tamberi ei viitsinud edasi hüpata ja andsid kohtunikele teada: mis me ikka siin tühja kargame, andke meile mõlemale kuldmedal! Nii saigi, vendlus võidutses ja rahu sai maapeale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles