Erkki Koort: valime Eestile kuninga (14)

Erkki Koort
, Fookuse Julgeoleku toimetaja
Copy
Erkki Koort, Fookuse toimetaja
Erkki Koort, Fookuse toimetaja Foto: Konstantin Sednev

Iga viie aasta tagant toimuvad presidendivalimised käivad poliitikutele üha rohkem üle jõu. 2016 kirjutasin presidendivalimiste kohta, et Eestis kipub olema nii, et kandideerijad ei võida, aga võidavad need, kes ei kandideeri. See töötab ka praeguses olukorras suurepäraselt.

Eesti presidendiga on selline jama, et poliitikutel tuleb iga viie aasta tagant valida enesele justkui ülemus. Tegelikult ei vali te seda juhti aga endale, vaid kogu Eestile, ja sel ajal, kui teie tegelete skandaaliga korporatsioonis, kirjutavad Tallinnas asuvad välisriikide saatkonnad memosid oma pealinnadesse.

Uskuge, neid ei kirjuta ainult Venemaa ja Valgevene saatkonnad, vaid ka USA, Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Soome, Läti ja üldse kõik, kes on ennast siin sisse seadnud. Detail? Võimalik, aga arvestage, et pealinnade ametnikud ei tunne meie olukorda nii hästi nagu kohalik saadik või tuttav kongresmen. Inimesed liiguvad, aga paber ei kao. Just see paber kujundab edaspidi meist arvamust, eriti nendes, kes meid (veel) ei tunne.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles