Peeter Espak: katastroofiline kliimakava (5)

Peeter Espak
Copy
Peeter Espak, Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse vanemteadur ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut juhataja
Peeter Espak, Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse vanemteadur ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut juhataja Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui Euroopa valik on kommunistliku või totalitaarse elukorralduse ja võimalike keskkonnaprobleemide vahel, siis ohutumaks teeks on kindlasti valida keskkonnaprobleemid, kirjutab Tartu Ülikooli orientalistikakeskuse vanemteadur ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut juhataja Peeter Espak.

Keskkonnaprobleemidest saadakse vaba majanduse ja teaduse arengu ning riigi poolt mõistlike meetmetega toetatud ja üha puhtamaks areneva tehnoloogia kaudu tulevastel kümnenditel nagunii jagu. Pannes aga seisma oma majanduse ja liikudes riigi kontrollitud plaaniühiskonda, kannatavad nii vaba maailma positsioonid võitluses Hiina ja Venemaaga kui paratamatult ka keskkond.

Kui lääs ennast ise konkurentsist taandab, saab ka Hiina üha jõulisemalt asuda täitma oma ammust plaani muutumaks planeedi domineerivaks sõjaliseks ja majanduslikuks jõuks. Unistada konstruktiivsest koostööst Hiinaga keskkonnaprobleemide lahendamisel on samaväärne kui asuda riigi tasandil planeerima vanurite sotsiaalhoolekannet koostöös Liis Haaveliga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles