Mari Klein: vägisi käest võetud leivatükk (5)

Mari Klein
, arvamustoimetaja
Copy
Mari Klein.
Mari Klein. Foto: LIIS TREIMANN /PM/SCANPIX BALTICS

Naasin esmaspäeva hommikul pärast puhkust tööle Eesti suuruselt teiselt saarelt. Koosolekul osalesin Heltermaa sadamast. Teisipäevast lehte toimetasin juba praamil ja autos (mitte roolis). Jah, mina olen see õnnelik, kelle töö(andja) seda võimaldab.

Paraku kuulsin ka neist, kes katkestasid puhkuse ja läksid Hiiumaalt varem tagasi, sest ei saanud riskida sellega, et poleks esmaspäeva hommikuks tööle jõudnud. Neist, kes jätsid seetõttu saarele tulemata, kuigi eakas ema ootas heinategemisel abiks. Neist, kes väga piiratud eelarvega pidid kolme väikelapsega veetma saarel sunnitud lisapäeva.

Kindlasti toimus nädalavahetusel Saaremaal palju. Ega Hiiumaagi kohta saa vastupidist väita. Seal oli aasta suurim taaskasutuslaat, mis oli koroonaga pihta saanud kohalikele päästerõngas eelarveaukude lappimiseks. Olid avatud talude päevad – tosinale talule üks aasta parim võimalus end turundada. Oli menukas lavastus, mille piletid osteti ära juba kevadel. Oli kontserte ja võistlusi ja laagreid. Ees ootab kohvikupäev.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles