Martin Ehala: pidage hoogu, koroonapelglikud! (11)

Martin Ehala
, arvamustoimetuse juht
Copy
13aastane USA Connecticuti orariigi elanik Charles Muro tähistab mais vaktsineeritud saamist. Perearstid leiavad, et Eestiski peaksid suured lapsed saama vaktsineerimise üle ise otsustada.
13aastane USA Connecticuti orariigi elanik Charles Muro tähistab mais vaktsineeritud saamist. Perearstid leiavad, et Eestiski peaksid suured lapsed saama vaktsineerimise üle ise otsustada. Foto: JOSEPH PREZIOSO

Vaktsineerimine on tõhusaim vahend koroonaga toimetulekuks, kuid seda on hakatud fetišeerima määrani, kus vaktsineerimisest on saamas eesmärk omaette ja vaktsineerimata inimestest vaat et rahvavaenlased. See on ilmne ülereageerimine.

Koroonavastase võitluse peaeesmärk on vältida meditsiinisüsteemi ülekoormatust ja liigsuremust. Kui koroona oleks sama ohutu kui nohu, poleks mingit põhjust piirata inimeste vaba liikumist ja avalikke üritusi.

Praeguseks on Eestis vaktsineeritud suurem osa riskirühmadest ja nakatumine levib veel vaktsineerimata nooremaealiste inimeste hulgas. Eestis, nagu Suurbritannias on praegu valdavaks muutunud viiruse delta tüvi ja inglise koroonanäitajad on heaks indikaatoriks, milline võib kolmas laine Eestis välja näha.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles