Nädala näod Vägilane laenab naist (1)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Suur Tõll kannab oma pead. Tugeva rahvusliku koloriidiga "Suur Tõll", mida Nõukogude Liit küll kuigi heal meelel oma rahvale ei tahtnud näidata, ent mille paistel oli end siiski mugav rahvusvahelistel festivalidel progressiivse riigina eksponeerida. Filmis näeb eesti vägilase Suure Tõllu võitlust võõrvallutajatega.
Suur Tõll kannab oma pead. Tugeva rahvusliku koloriidiga "Suur Tõll", mida Nõukogude Liit küll kuigi heal meelel oma rahvale ei tahtnud näidata, ent mille paistel oli end siiski mugav rahvusvahelistel festivalidel progressiivse riigina eksponeerida. Filmis näeb eesti vägilase Suure Tõllu võitlust võõrvallutajatega. Foto: Jüri Arrak

Tõll ja Piret käivad üheskoos, nii ka parvlaevadena Kuivastu-Virtsu liinil.

Nüüd tuleb Tõllul kuu aega remondis veeta ja teda asendab vennanaine Tiiu, keda hiidlased ära ei kipu andma.

Saaremaal on suviste ürituste kõrghooaeg – ooperipäevad, lestakohvikutepäev, Mototoober ja võõrastele avatud talud üle saare. Võõraid Tõll niisama naljalt vastu ei võtnud, praegu on külalised aga ometi oodatud. Muidu võimas vägilane, keda jalgsi väina ületamine ega takistused ei heidutanud, murdus seekord teekonna lõpul. Parvlaev Tõllule sai saatuslikuks sadamakai, mille ees jäi pidurdamata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles