PM Nädal ⟩ Aimar Altosaar: tuleme Elronile appi (3)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jalgrattad muutuvad populaarsemaks, mis on hea märk, kuna see näitab kasvavat huvi elada ja liikuda tervislikult ning looduskeskkonda säästa. Oleme veel kaugel Põhjala ja Lääne-Euroopa jalgrattakultuurist, kuid sinnapoole liigume meiegi. See, et jalgratastega ummistatakse reisironge, on aga halb märk, sest näitab taristu arenematust, kirjutab toimetaja Aimar Altosaar nädalakommentaaris.

Elron on oma rongides loonud võimaluse ratastoolide ja lapsevankrite kõrval piiratud arvu jalgrataste veoks. Tänuväärselt on tellitud uutesse rongidesse nendele rohkemgi ruumi, kuid on selge, et rataste vedu saab ka edaspidi jääda vaid erandlikuks ja mitte massiliseks teenuseks. Sest me soetame endale rattad ju selleks, et nendega ise sõita, kui see ei ole aga igal pool võimalik, tekivadki probleemid.

Eesti keskvõim ja paljud omavalitsused on maha maganud rattastumise alguse. Tõepoolest, veel kümmekond aastat tagasi kohtas rattureid teedel harva, kuid nüüd näeme neid peaaegu kõikjal. Tihti peame imestusega nägema, kuivõrd ohtlikes olukordades, kihutavate suurte rekade kõrval peaaegu olematul «rattasõiduribal» või katkistel tänavaservadel, mis on pideva joonega kuulutatud rattateedeks, peavad ratturid liikuma. Seetõttu pole ka ime, et ohtlikke või olematuid sõiduvõimalusi vältides püüavad jalgrataste omanikud oma sõiduriistu vahepeal rongile sokutada.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles