Marlen Piskunov: kuidas saada rohkem noori ajateenistusse? (1)

Marlen Piskunov
, Kaitseressursside Ameti peadirektor
Copy
Marlen Piskunov
Marlen Piskunov Foto: Arno Mikkor

Noor inimene peab ajateenistusse minnes tundma, et teda kui indiviidi austatakse, kirjutab kaitseressursside ameti peadirektor Marlen Piskunov.

Kodanike tahe ja valmisolek Eestit kaitsta sõltub otseselt sellest, kuivõrd on tasakaalus riigi eesmärgid ning kohustust kandva kodaniku motivatsioon, huvid ja taju, et tema kui indiviidiga on arvestatud. Aastal 2025 peab kaitseressursside amet saatma ajateenistusse praeguse 3500 asemel 4000 noort. Seda eesmärki saavutada on kindlasti lihtsam, kui noored tunnevad, et riik suhtub nendesse tõsiselt ja lugupidamisega.

Kui valdavale enamikule kutsealustest ei ole kohustuse täitmine probleem, siis innovatsiooniprojekti «Tahan ajateenistusse!» raames tegeleb kaitseressursside amet eelkõige selle neljandikuga noormeestest, kes kutsele ei reageeri ja arstlikku komisjoni oma terviseseisundit hindama ei tule. Süvaintervjuude ja osalusvaatluste abil võtsime luubi alla takistused, mille mõjul küpseb noore mehe peas otsus teenistusse mitte minna või otsida võimalusi selle vältimiseks. Noored olid valmis meiega avatult rääkima ning tänu sellele saime üsna hea sissevaate ajateenistusega seonduvatest mõtetest, kõhklustest ja küsimustest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles