Tanel Kiik: maksureform tuleb niikuinii! (46)

Tanel Kiik
, tervise- ja tööminister
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Mihkel Maripuu

Eesti maksutulude ja avaliku sektori kulude osakaal on Euroopa Liidu madalaimate seas, mis ei võimalda pakkuda ühiskonnale vajalikke teenuseid. Seetõttu tuleb Eesti maksusüsteem pigem varem kui hiljem üle vaadata, kirjutab Keskerakonna aseesimees, tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Eestis on maksureformist rääkimine sama ohtlik kui Vabariigi Presidendiks kandideerimine. Kohe, kui mõni poliitik konkreetsete ettepanekutega välja tuleb, asutakse teda maksutraditsionalistide poolt materdama ja muudatusi ilmvõimatuks tembeldama. Kohati tundub justkui oleks osade inimeste silmis Eesti maksusüsteem ainuke täiuslik asi meie riigis, mille kohta ei tohi isegi küsimusi esitada.

Minu ja Eesti Keskerakonna hinnangul tuleb meie maksusüsteemi lähiajal igal juhul põhjalikult muuta. Eesti maksutulude ja avaliku sektori kulude osakaal on Euroopa Liidu madalaimate seas, mis ei võimalda pakkuda solidaarselt kättesaadavaid tervishoiu- ja sotsiaalteenuseid meie inimestele, väärikat pensioni eakatele, tasuta haridust lastele ja noortele ega teisi vajalikke teenuseid. Õhukese riigi suutmatus majanduslikke, regionaalseid ja sotsiaalseid ebavõrdsusi tasandada oli ilmne juba enne COVID-19 kriisi, kuid globaalne pandeemia on muutnud selle terves maailmas veelgi nähtavamaks.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles