Marku Lamp: looduskaitsest avatud silmadega (4)

Marku Lamp
, Keskkonnaministeeriumi asekantsler
Copy
Marku Lamp.
Marku Lamp. Foto: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaministeeriumi eesmärk on leida tasakaal, et säiliks nii looduskeskkond kui ka elu maal, kirjutab ministeeriumi asekantsler Marku Lamp.

Kas looduse kaitsmiseks on Eestis kõik vajalik tehtud? Kindlasti mitte! Kas looduse kaitsmine tähendab Eesti maaelu lõppu? Kindlasti mitte! Kuigi loodus inimese sekkumist ei vaja, tuleb paljude looduskaitse-eesmärkide saavutamiseks kasutada inimese abi ning teinekord ka ühiskonna võimalusi ja vajadusi arvestades järeleandmisi teha.

Keskkonnaministeeriumis lähtume põhimõttest, et inimene on osa loodusest ja nende kahe vastandamine ei too kasu ei inimesele ega loodusele. Looduse säilitamise üks peamisi põhjusi ongi see, et inimene on looduse osa ja inimkonna säilimine sõltub otseselt looduse säilimisest. Ministeerium mõistab, et elurikkuse hoidmine on inimkonna eksisteerimiseks hädavajalik ja teeb selleks pingutusi. Ka meie eesmärk on leida tasakaal, et säiliks looduskeskkond ja ka elu maal.

Kaitstavate loodusobjektidega on praeguseks kaetud 19,4 protsenti Eesti maismaast, veealast on kaitse all 28 protsenti. Meil on 431 kaitseala, 319 hoiuala, 1633 püsielupaika, 471 kaitsealust parki, 1076 kaitstavat looduse üksikobjekti ning 22 kohaliku omavalitsuse tasandil kaitstavat loodusobjekti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles