Marek Strandberg: peaminister Kallase Pyrrhose võit (6)

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees/

Eestile on suhted Soomega olulised ning seal elab ja töötab väga palju eestlasi. Ei midagi uut. Möödunud oktoobri lõpus olid Eesti ja Soome koroonaga nakatumise näitajad umbes samal tasemel. Juba siis oli Soome Eesti jaoks oluline partner. Küll aga valisid siinsed kriisikorraldajad viiruse kontrollimiseks uljama tee, olles põhjanaabriga võrreldes julgemad ohtudele sülitama.

25. jaanuaril pärandas Jüri Ratas oma pandeemiahalduse edasi koos tänaseks selle juhtimisega nähtavalt visalt toime tulnud ministriga. Siis oli Eestis nakatunuid elanike arvu kohta seitse korda rohkem kui Soomes. Kõrghetkel, 11. märtsil oli nakatumine Soomes (elanike arvule taandatult) 11 korda väiksem kui Eestis. Surmadega oli seis samasugune.

Soomes rakendati Eestiga võrreldes karmimaid piiranguid. Eesti riiklik hügieenikäitumine tegigi põhjanaabri ärevaks ning sellega käisid kaasas ka reisipiirangud. See paistab sekkumisena teise riigi ellu, kui hakkame õpetama, kuidas Soome oma rahvatervise eest peab seisma.

Soome äsjased kohalikud valimised mängisid kätte tavatu võimaluse: Eesti peaministri Helsingin Sanomate ​kaudu saadetud kiri Soome sotsist peaministrile oli Kokoomusele poliitspinnide kullaauk. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles