Andi Hektor: Makse! Rohkem makse! (1)

Andi Hektor
, kolumnist
Copy
Andi Hektor.
Andi Hektor. Foto: Erakogu

Peame sügavalt järele mõtlema, kas meie ettevõtete tulumaksu «viivitussüsteem» on meile tulevikus ikka kasulik, kirjutab kolumnist Andi Hektor.

Muutuvas maailmas on kaks asja, mille peale võib kindel olla: surm ja maksud. Näikse, et mõlemad kipuvad saabuma ootamatult. Nii tuli ka G7 plaan kehtestada ettevõtete tulumaksu minimaalseks määraks 15 protsenti paljudele üllatusena. Teadjamad inimesed on muidugi ammu aimanud, et midagi sellist on tulemas ja et see hakkab mõjutama ka Eesti maksusüsteemi. Meil on ju pikalt kehtinud ettevõtete tulumaksu «viivitussüsteem», kus tulumaks makstakse alles tulu ettevõttest väljavõtmise hetkel. Peame nüüd sügavalt järele mõtlema, kas meie «viivitussüsteem» on G7 pakutud tulevikustsenaariumi puhul meile ikka kasulik.

Et meil juba niikuinii tuleb maksusüsteemi üle arutleda, siis miks piirduda plastilise kirurgiaga ja skalpelliga nikerdada, kui saab amputeerida ja saega möllata? Võtame ette kogu meie maksukompoti ja vähemalt üritame ära lahendada selle kõik probleemid. Saladuskatte all öeldes: ega ma maksudest suurt midagi ei jaga, aga alati on vahva saag käima tõmmata! Ja gigantide õlgadel seistes julgen üht-teist välja hõigata ikka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles