REGIONAALARENG ⟩ Garri Raagmaa: Eesti roheenergeetika must stsenaarium (2)

Garri Raagmaa
, Fookuse Regionaalarengu toimetaja
Copy
Lõuna-Islandil asuv Katla vulkaan on 2010. aasta aprillis ootamatult purskama hakanud Eyjafjallajökullist kümmekond korda võimsam, sestap ka mitmekeelne hoiatus.
Lõuna-Islandil asuv Katla vulkaan on 2010. aasta aprillis ootamatult purskama hakanud Eyjafjallajökullist kümmekond korda võimsam, sestap ka mitmekeelne hoiatus. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Kortermajadest tuleb inimesi evakueerida, sest kütte- ja veesüsteemid külmusid lõhki enne soojasõlmedele eraldi energiavarustuse loomist. Inimesi pole aga kuhugi viia. Suburbia ja nüüd osa talusid on muutunud elektrist sõltuvaks ja on ka ise hädas. Meeleolukaminad köetakse lõhki.

Päris häda alles tuleb. Stratosfääri tõusnud vulkaaniline tuhk ja aerosool joonistab sügisel fantastilisi munchilikke päikeseloojanguid ning muudab mõneks ajaks maailma kliima külmemaks. Nii nagu Krakatau 1883. ja El Chichóni 1982. aasta purske järel. 2034. aasta jaanuaris laieneb Euroopa kohale Siberi kõrgrõhuala ja temperatuurid langevad nädalate kaupa 30 miinuseni.

Sulgemisel olev Oskarshamni tuumajaam Rootsi idarannikul.
Sulgemisel olev Oskarshamni tuumajaam Rootsi idarannikul. Foto: okg.se
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles