Risto Kask: kas eksitus või osav poliitspinn? (1)

Risto Kask
, Keskerakonna volikogu liige
Copy
Risto Kask.
Risto Kask. Foto: Erakogu

Märgid viitavad, et EKRE valmistus opositsiooni minekuks juba valitsuses olles, kirjutab riigihalduse ministri nõunik Risto Kask (KE).

Õigupärast on kummastav, et EKRE korüfee Mart Helme ei ole kursis, milliseid eelnõusid ta ministrina eest veab. Tema juhitud siseministeerium töötas välja ABISi eelnõu ning saatis selle kooskõlastusringile. Hiljem jätkas eelnõuga tööd järgmine EKRE siseminister Alar Laneman, seda ühegi pretensioonita – allkirjad pandi alla ja probleeme ei olnud.

Vähe sellest, et EKRE siseministritel «silmad kinni» olid, ei märganud ABISi eelnõus peituvaid «ohtusid» ka ükski teine EKRE minister, rääkimata EKRE nõunikest ministeeriumites ja riigikogus, keda oli natuke rohkem kui kümmekond. Rahandusminister Martin Helme kooskõlastas eelnõu märkusteta, ei ühtegi vihjet eelnõus peituvate «miinide», «süvariigi» ja «suure venna seaduse» kohta. Ainult Isamaa ministeeriumid esitasid ettepanekuid, millega EKRE juhitud siseministeerium ka sõbralikult arvestas.

Üldiselt on ministrid oma haldusala eelnõude sisuga suhteliselt hästi kursis: eelnõude väljatöötamine on tihti pikk protsess, mille raames ministreid briifitakse, räägitakse läbi ning toimuvad ka ametlikud protseduurid (kooskõlastusringid ja eelnõude avaldamine eelnõude infosüsteemis EIS).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles