e-viktoriin ⟩ 80 aastat küüditamisest: mida tead 1941. aasta suvest

Copy
1941. aasta 14. juunil alanud küüditamine oli esimene mitmetest massirepressioonidest, mille eesmärk oli murda eestlaste vastupanu nõukogude okupatsioonile.
1941. aasta 14. juunil alanud küüditamine oli esimene mitmetest massirepressioonidest, mille eesmärk oli murda eestlaste vastupanu nõukogude okupatsioonile. Foto: Elmo Riig

Eesti Mälu Instituudi ja Postimehe koostöös valminud e-viktoriin testib Sinu teadmisi 1941. aasta suve teemadel. See oli üks Eesti ajaloo raskeim ja ohvriterohkeim suvi, mil leidis aset Nõukogude võimu poolt korraldatud juuniküüditamine ning Eesti kisti Saksamaa ja Nõukogude Liidu vahelisse sõtta.

 Viktoriinis osalejate vahel loosib Eesti Mälu Instituut välja tasuta ekskursiooni kuni 10-liikmelisele grupile ning tasuta pääsmeid Tallinnas asuva Patarei vangla näitusealale «Kommunism on vangla», mis on avatud 28. maist.

Info Patarei ajaloo ja külastamise kohta on leitav siit: https://patareiprison.org/

Iga küsimuse vastamiseks on aega kuni 60 sekundit!

Loading...

Eesti Mälu Instituut arendab Eesti riigi toel Patarei vanglas rahvusvahelist kommunismiohvrite mälestusmuuseumit, mille avamine on kavandatud 2026. aastasse. Patareis vangistasid Nõukogude Liidu ja ka Natsi-Saksamaa režiimid tuhandeid süütuid inimesi. Nende lood saavad uues muuseumis jäädvustatud.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles