Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar
Saada vihje

Piet Boerefijn: kuus müüti toidust (1)

Piet Boerefijn, Eesti Toidupanga juhataja
Piet Boerefijn, Eesti Toidupanga juhataja Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Toiduga seotud müütidest ja sellest, kuidas on võimalik söödava toidu päästmisega kaitsta keskkonda ja aidata vaesuses elavaid inimesi, kirjutab Eesti Toidupanga juhataja Piet Boerefijn.

Toidujäätmed on suur probleem. Ühe kolmandiku kogu maailma kasvuhoonegaasidest põhjustab toiduainete kasvatamine, töötlemine, ladustamine, pakkimine ja transport. Pärast seda, kui kogu toit on toodetud, raiskame sellest kolmandiku.

Stockholmi keskkonnainstituudi ja maaülikooli uue uuringu kohaselt raisatakse Eestis aastas 166 513 tonni toitu, millest 83 696 tonni oli söödav. See tähendab, et iga päev läheb raisku 229 304 kilo söödavat toitu. Iga päev sõidab 29 söödavat toitu täis prügiautot prügimäele!

Tagasi üles