KESKKOND ⟩ Anne Nurgamaa: Nõukogude aja lõpuni elas Alutagusel lendoravaid palju

Rein Kuresoo
, Fookuse Keskkonna toimetaja
Copy
Loomake, kes tekitab Alutaguse metsaomanikes palju paksu verd – lendorav.
Loomake, kes tekitab Alutaguse metsaomanikes palju paksu verd – lendorav. Foto: AdobeStock

Endine Iisaku kihelkonna muuseumi pedagoog ja giid Anne Nurgamaa on saanud värskelt tunda, milliseid tagajärgi võib kaasa tuua vastasseis mõjukatega. Muuseumis rahvuspargi tulisel pooldajal enam kohta ei ole, aga 2019. aastal Ida-Virumaa tegusaimaks inimeseks valitud naisel jagub tegevust nii Eesti Looduskaitse Seltsis, Rahvuspargi koostöökojas kui ka Viru Instituudis.

Kui varem oli Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar rahvuspargi loomise poolt, siis nüüd on ta väljendanud selget vastuseisu rahvuspargi laienemisele. Mis võis tingida sellise meelemuutuse?

Vallavanem oli alguses rahvuspargi asutamise poolt, sest loodeti, et rahvuspark paneb piiri kaevanduste laienemisele. Aga praegu on neil ilmselt teised mured, ilmselt kardetakse sissetulekute vähenemist. Vallavanem süüdistas veebikohtumisel keskkonnaministriga meid, et oleme korjanud toetuskirjale laste ja suvitajate hääli. Meie oma allkirju lastelt ei kogunud – tõsi küll, oli üks kooliõpetaja allkiri –, aga rahvuspargi vastaste allkirjade lehe kohta sama öelda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles