REGIONAALARENG Iisakust alustanud korvpallikool vallutab Ida-Virumaa linnu ja vanglat

Antti Roose
, Fookuse Regionaalarengu toimetaja
Copy
Reinar Halliku Korvpallikooli Iisakus külastas tunamullu sügisel ka president Kersti Kaljulaid.
Reinar Halliku Korvpallikooli Iisakus külastas tunamullu sügisel ka president Kersti Kaljulaid. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Eesti kunagine kossukoondlslane Reinar Hallik läks neli aastat tagasi välja suurele riskile, luues omanimelise korvpallikooli Alutaguse metsade vahele. Risk õigustas end – peagi tekkis korvpallikooli kõrvale korvpalliakadeemia, mis meelitab ligi noori huvilisi üle Eesti. Iisaku poisse saadab edu pea kõigis noorte vanuseklassides.

Korvpallikooli asutamine 2017. aastal Ida-Virumaale Iisakusse oli korvpallikeeles hullu panemine. Aga läks sisse! Kuidas see otsus sündis?

Täitsa alguses oli plaan teha Narva, mu sünnilinna, aga seal ei läinud asi käima. Olen Iisakus käinud ja olnud 15 aastat, suviti üldse siinkandis ja Peipsi ääres. Kompasin plaani Iisakus. Priit Palmet, toona Alutaguse vallavolikogu esimees, tuli mõttega kaasa, tema poeg käis saalis, Iisaku mehed ise mängisid, ja nii see läks. Alustasime 20 lapsega. Alguses esimesed neli kuud tegime ilma rahata, siis saime Alutaguse valla eelarvest korraliku toetuse peale. Tähtis oli laste silmad särama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles