Eeva Holm: varane seksuaalkasvatus on kurjast (4)

Eeva Holm
, alushariduspedagoog
Copy
Seksuaalkasvatus Norra viisil - ringi liikuva peenise abil
Seksuaalkasvatus Norra viisil - ringi liikuva peenise abil Foto: Youtube

Laste väärkohtlemist saavad paremini ära hoida lapsevanemate ja õpetajate koolitused kui pseudoõpetused lasteaialastele, kirjutab alushariduspedagoog Eeva Holm.

Lugedes artiklit «Seksuaalkasvatus võib ära hoida hilisema väärkohtlemise», võib eeldada, et jälle on Eesti «seksuaalrevolutsionääride» sahtlisse jõudnud mõni tõlgitud õppematerjal, mida on vaja Eesti laste peal katsetama hakata. Nii oli see ka 2018. a lõpus, kui saatesse «Suud puhtaks» kutsuti mõni üksik lasteaiaõpetaja ja enamik muid tegelasi, et hakata käsitlema teemat «Miks on vaja seksuaalkasvatust lasteaias?». Eelnevat oli lasteaedades juba Rita Holm jõudnud tutvustada, milline võiks üks seksuaalkasvatus lasteaias välja näha.

Pärast saadet ilmuski brošüür «Koolieelses eas laste seksuaalkasvatus: keha, tunded ja turvalisus», mida reklaamiti kui just seda, mis meie lapsevanematel ja lasteaiaõpetajatel puudu oli. «Puudust tunti» mängudest, mille käigus tuli: püksid maha võtta; kutsuda emad oma beebidega rühma, et nad ta seal lahti riietaksid; panna päriselt rühmakaaslased tunnustama lapse enda valitud sugu jne. Harjutused said ka mitmes lasteaias läbi katsetatud. Järjekordselt halvustati lapsevanemaid, vanavanemaid ja õpetajaid, kes avaldasid arvamust, et sellisel kujul need õpetused lasteaeda ei sobi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles