Züleyxa Izmailova: rohkem soojust, päikesetõusuvalitsus! (1)

Züleyxa Izmailova
, Erakonna Eestimaa Rohelised kaasjuht
Copy
Rohelised ja LGBT+ kogukond andsid 15. mail üle pöördumise perekonnaseaduse muutmise toetuseks. Erakonna Eestimaa Rohelised kaasjuht Züleyxa Izmailova.
Rohelised ja LGBT+ kogukond andsid 15. mail üle pöördumise perekonnaseaduse muutmise toetuseks. Erakonna Eestimaa Rohelised kaasjuht Züleyxa Izmailova. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

End liberaalsetena määravad valitsusparteid on LGBT+ inimeste õiguste kaitsmisel argpükslikud, kirjutab Eestimaa Roheliste kaasjuht Züleyxa Izmailova.

Põhiseaduse kohaselt on kõigil Eesti peredel õigus võrdsele kohtlemisele, kuid täna piirab perekonnaseadus selle õiguse teostamist olulisel määral ja paljud pered on seetõttu juriidilise kaitseta. Vajalikku kaitset ei loo ka kuus aastat tagasi poolikuna vastu võetud kooseluseadus. Praegu, kui valitsuse moodustavad kaks end liberaalsena määratlevat parteid, on Rohelised esitanud riigikogule 35 805 allkirjaga kollektiivse pöördumise perekonnaseaduse muutmiseks selliselt, et perekonnaseadus enam ei diskrimineeriks Eesti kodanikke, luues võimaluse abielluda kahel täiskasvanul nende soost sõltumata.

Eelmine valitsus aga tahtis probleemi lahendamise asemel LGBT+ kogukonna ebavõrdset kohtlemist hoopis süvendada ja see nõudmine lausa põhiseadusesse kirjutada. Vähemuste õiguste kallale minemine oli EKRE ainus valimislubadus, millega tõsiselt tegeleti, kõik muu unustati valitsuses olles ära. Kuid väikse grupi tagakiusamisele hakkas hammas peale küll. Nagu koolikiusaja, kes valib välja klassis veidi teistsuguse õpilase ja mõnitab teda kogu klassi ees, paneb vahetunnis jala ette ja peale tunde ootab kamraadidega nurga taga, et kambakesi kiusatavat tuuseldada ja temalt koolikott ära võtta. Just selline oli EKREIKE käitumine vähemuste suhtes, ei grammigi inimlikkust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles