Vambola Paavo: kobame pimeduses

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: Kristjan Teedema

Eesti turismisektori turgutamiseks võiks luua turismi- ja spordiministeeriumi, kirjutab reisiajakirjanik Vambola Paavo.

Praeguse valitsuse poliitikat iseloomustab argus ja tegevusetus. Kui eelmisel aastal ütles eelmine koalitsioon võõrtööjõu riiki lubamisele ei, süüdistas Reformierakond Jüri Ratase valitsust inimõiguste rikkumises. Õnneks oli toona mehemeelt ning jäädi kindlaks oma seisukohtadele.

Nüüd toob Kaja Kallase valitsus lähinädalatel riiki Ukraina maasikakorjajad ja põllutöölised, mõtlemata, millised on tagajärjed. Meie pingutasime mitu kuud, et tuleks normaalne suvi. Ukraina pole suutnud vaktsineerida viit protsentigi elanikkonnast. Põllumeeste ahnusel ei ole piiri, kui peab panustama viiruskoldele!

Avalikkus ei tea, kui karmilt jälgitakse võõrtööliste karantiininõudeid ja kontrolli piiril. Samas laseme diskrimineerida oma rahvuskaaslasi. Soomes töötavad eestlased pole saanud kuid koju omaste juurde. Kui Eesti oleks nõudmistes Soomele järjekindlam ning avaldanuks survet, nagu tegi mullu Urmas Reisnsalu, oleks ehk 1. juunist liikumisvabadus vaktsineeritutele olemas. Teadmatuses on suurim Läänemere laevafirma Tallink. Kuidas müüa suvereise, kui pole teada, kas naabrite juures maale pääsebki?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles