Eakate ebapiisav toitumine ennustab peatset hapruse ja toimetulekuhäirete saabumist ning halvendab haigustest paranemist. Ägeda haiguse ajal on lisaks ravile oluline tähelepanu pöörata ka täisväärtuslikule toidule, kirjutab geriaater Kai Saks.

Viimasel ajal räägitakse pea iga päev rasvumisest ja ülekaalulisusest kui globaalsest epideemiast, mis võib kaasa tuua suuri terviseriske. Nii see on, ometi ei ole see ainus ning üksikinimese seisukohast isegi mitte kõige ohtlikum toitumisprobleem.

Alatoitumine on palju varjatum ja tervisele tunduvalt kurnavam kui kerge ülekaal, eriti lapse- ja vanemas eas. Kui äärmuslikud toitumishäired, nagu anoreksia ja buliimia kõrvale jätta, siis väga erinevatel põhjustel tasapisi arenev kaalulangus, sageli just pärast 80. eluaastat on üllatavalt sagedane mure. Miks nii juhtub?