Presidendikandidaadi kasvuraskused (2)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Jüri Ratas FOTO: Johan Elm
Jüri Ratas FOTO: Johan Elm Foto: Johan Elm

TOIDUAHELAST VÄLJA. Jüri Ratas peab suutma loobuda keskerakondlikest võimul olemise harjumustest, kui tahab olla tõsiselt võetav kandidaat presidendi kohale.

Riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas on poliitikute hulgas ainus, kellest on räägitud kui presidendikandidaadist, kelle puhul võivad kokku leppida ka teised riigikogu fraktsioonid, ning tema riigikogus presidendiks valimist on peetud põhimõtteliselt võimalikuks. See näitaks muidugi ära, mis laadi riigikoguga on tegemist ja milliseid väärtusi selle liikmed hindavad.

Jüri Ratase tee poliitilise elu tippu on kulgenud ühes suurima ja populaarseima erakonna rammusas toiduahelas, kuid koos sellega on ta läbi imbunud subkultuurist, mis ei käi kokku vaba demokraatliku ühiskonna tavadega. Seadustega mitte kooskõlas olevaid ja eetiliselt kaheldavaid tegusid tuleb ette igas erakonnas, kuid Keskerakonna arvukad kohtuasjad, kuritöökahtlused ja katuse pakkumine kui tahes korruptiivsetele linnavalitsustele on kujundanud selle erakonna näo.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles