REGIONAALARENG ⟩ Eero Loonurm: välistudengid viivad rahvusvahelise kogemuse regioonidesse (1)

Eero Loonurm
, haridus- ja noorteameti programmijuht
Copy
Maailma maitsed tulevad koju kätte. Pärnu kolledži välistudengid ja väärikate ülikooli kursuslased ühiselt kokkamas.
Maailma maitsed tulevad koju kätte. Pärnu kolledži välistudengid ja väärikate ülikooli kursuslased ühiselt kokkamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Väikelinnade kolledžid elavdavad kohalikku üliõpilaselu, panustavad kodus rahvusvahelistumisse ja akadeemilisse kvaliteeti, kirjutab haridus- ja noorteameti programmi Study in Estonia juht Eero Loonurm.

Välistudengeid nähakse arenenud maailmas riigi ja kohalike omavalitsuste talendipoliitika osana. Et välistudengitest saadav kasu ulatuks üle riigi, suunatakse neid suur- ja pealinnadest välja.

Austraalia valitsus toetab detsentraliseerimist, väiksemate linnade ja regioonide kasvu ning sisserändajate, nende oskuste ja kogemuste suunamist metropolidest väljapoole. Välistudengid toovad Ühendkuningriigi majandusele kümme korda suurema kasu kui nende ülalpidamine.

Võib-olla on ka Eestile sobilik Uus-Meremaa vaatenurk: Küsimus pole üksnes selles, mida rahvusvaheline haridus toob Eesti eri maakondadele, vaid ka selles, kui palju suudavad meie unikaalse kultuuri ning innovaatilise ettevõtlusmaastikuga maakonnad anda maailmale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles