Keit Pentus-Rosimannus: taaskäivitamiskava on Eestile vajalik (19)

Keit Pentus-Rosimannus
, rahandusminister (RE)
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Konstantin Sednev

Miks on hea, et EKRE esimene katse Eesti Euroopa Liidust välja viia kolinaga läbi kukkus, kirjutab rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond).

Kuu tagasi EKRE poolt parlamendis tehtud algatus Eesti Euroopa Liidust väljaviimiseks ja kogu Euroopa Liidu jaoks olulise taaskäivitamiskava blokeerimiskatse on olnud küüniline kohalike valimiste kampaania algus. Eesti jaoks oleks eurovastaste katse läbiminek olnud majanduslikult kahjulik ja poliitiliselt lükanud meid Euroopa Liidu lõhkujate rolli. Ennustan aga, et nii nagu Eestisse 1,5 miljardit toova taaskäivitamiskava blokeerimiskatse, kukub kolinaga läbi ka EKRE algatus Eesti Euroopa Liidust väljaviimiseks. Esiteks seetõttu, et suurema osa eestlaste ajaloomälu ja ajalootunnetus ei ole sedavõrd nihestunud, vaid on täiesti adekvaatne, ja teiseks seetõttu, et Euroopa Liit on isegi selle vastastele majanduslikult väga kasulik.

Taaskäivitamiskava on Eestile vajalik ja toetamist väärt ajaloolise mastaabiga algatus ainuüksi kahel põhjusel.

Esiteks – meie majandus, töökohtade püsimine ja jõukuse kasv on läbi põimunud Euroopa Liidu majandusega. Kui Euroopa Liidul läheb tervikuna kehvasti, kui tervisekriisist kujuneb pikk ja vinduv majanduskriis, läheb kehvasti ka Eestil. Taaskäivitamiskava pakub Euroopa Liidu riikide majandustele kuni 750 miljardi euro suurust lisatuge. Taaskäivitamiskavata, selles sisalduva lisarahata on Euroopa Liidu liikmesriikide majandused ilma väga suurest reforme ja kriisist väljumist toetavast rahastamisallikast. Eesti huvides on, et seda ei juhtuks.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles