Tarmo Pikner: vahevalitsuse vahedokument RES (2)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Tarmo Pikner.
Tarmo Pikner. Foto: Erik Prozes

Ei riigi eelarvestrateegiast ega valitsusliikmete väljaütlemistest pole aru saada, kuhupoole riik on teel, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Kuna uudisekünnist ületavaid algatusi valitsuselt ei tule, siis iga vähegi dokumendilaadne toode võetakse meedia poolt rõõmuga hambusse. Nii juhtus ka riigi eelarve­strateegiaga, mille kriitikud pulbriks jahvatasid. Ja kui siis valitsus sai aru, et midagi läks viltu, nimetati RES lihtsalt vahedokumendiks – küll edaspidi tulevad uued majandusprognoosid ja tegelikud eelarved. Küsin: milleks toodetakse sellist dokumenti, kui seda polegi vaja tõsiselt võtta?

Vaid mõningaid häirivaid seoseid. Kõigepealt kärpimise kihk lihtsalt kärpimise pärast olukorras, kus tegelikult istutakse rahahunniku otsas. Pole ju raha kuhugi kadunud, seda pakutakse uksest ja aknast. Kas ei võiks kriisis töö kaotanud ettevõtjaid ahvatleda innovatiivsetele tegevustele? Nagu asjatundjad on sedastanud, kannatab RESi kärbete all enim nii välis- kui ka sisejulgeolek. Neljarajalistest maanteedest võib vaid und näha. Hämmastav, kuidas kolmkümmend aastat on unistatud kaasaegsetest liiklusmagistraalidest, aga ikka veel arvatakse, et meie asemel tuleb neid ehitama mingi müstiline Euroopa Liit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles