Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

VANA KULD Aleksandr Dugin: Putin käitub nagu santehnik, mitte tõelise valitsejana (11)

Copy
Vene ideoloog ja geopoliitika edendaja Aleksandr Dugin kõnelemas Donbassi separatistide toetuseks toimuval meeleavaldusel Moskvas 11 juunil 2014.
Vene ideoloog ja geopoliitika edendaja Aleksandr Dugin kõnelemas Donbassi separatistide toetuseks toimuval meeleavaldusel Moskvas 11 juunil 2014. Foto: Dzhavakhadze Zurab/ITAR-TASS

Ma tahaks, et Putin oleks selline, nagu lääs teda näeb, aga kahjuks ta pole selline, ütles eelmise aasta maikuus Jaanus Piirsalule antud intervjuus Vene ideoloog Aleksandr Dugin, äsjase atendaadikatse tõenäoline sihtmärk.

Vene vägede suuremahuline koondamine Ukraina piiridele, mis lõppes USA presidendi Joe Bideni telefonikõnega Kremlisse ja kohtumise pakkumisega, oli ehe näide Venemaa presidendi Vladimir Putini reaalpoliitikast, mis on palju rohkem ennustatav, kui paljud eksperdid arvavad, räägib intervjuus Postimehele Venemaa impeeriumimeelsete vaadetega filosoof, kuulsa raamatu «Geopoliitika alused» autor Aleksandr Dugin. Venemaa jõuametnike seas suure populaarsusega Dugin on üks esinejatest 4. mail Eesti sisekaitseakadeemia korraldataval Venemaa arengute teemalisel veebikonverentsil.

Sellist pinget pole Venemaal ammu olnud nagu sel talvel ja kevadel: sisepoliitikas vähemalt 2007. aastast ja suhetes läänega 2014. aastast. Milliseid järeldusi te sellest teete?

Tagasi üles