REGIONAALARENG ⟩ Garri Raagmaa: hargmaised on meie inimesed

Garri Raagmaa
, Fookuse Regionaalarengu toimetaja
Copy
Inimesed mullu 14. mail Tallinna sadamas. Sellest päevast lubas Soome valitsus töörännet, mis tähendab, et üle lahe käivad eestlased said taas kahe riigi vahel liikuda.
Inimesed mullu 14. mail Tallinna sadamas. Sellest päevast lubas Soome valitsus töörännet, mis tähendab, et üle lahe käivad eestlased said taas kahe riigi vahel liikuda. Foto: Tairo Lutter

Eesti riigil on hargmaiste kohta vaja tõest teadmist. Suurandmed, sh passiivne mobiilpositsioneerimine annaks inimeste liikumise kohta märksa adekvaatsema teadmise, kirjutab toimetaja Garri Raagmaa.

Hakatuseks tasuks kokku leppida ­definitsioon, kes on hargmaine ­inimene. Teadmine, et 20 täppi hakkab reede pärastlõunal ühest Lõuna-Soome vallast Helsingi poole liikuma, koondub laeval 2000-pealiseks Kalevipoegade armeeks ning dislotseerub pärast maabumist Saare-, Viru- ja Võrumaale, ei peaks morjen­dama ühtegi andmekaitsjat ja ammugi neid anonüümseid punkte endid. Küll on see aga oluline info riigile ja omavalitsusele teede, teenuste ja tööstuste arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles