Kaarina Ritson: väliseestlased tahavad kodumaale tulla

Copy
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: OVE MAIDLA/PM/EMF

Et väliseestlastel sel suvel kodumaale tulemine õnnestuks, tuleb Eestis koroonanumbrid alla saada, kirjutab Norra eestlane Kaarina Ritson.

Olles eestlane välismaal, loodan, et valitsusel tuleb ­koroonapiirangute ­leevendamise käigus meelde ­mõelda ka ligi 200 000-liikmelise ­väliseesti hajala peale. Eelolev suvi oleks järje­korras juba teine, mil eriti just välis­maal elavad lastega pered peavad taas kaaluma, kas tuleb reisipiirangute ­tõttu reis ära jätta ning vana­vanematega kohtu­mine või suvelaager veel kord edasi lükata. Kuna ­Eesti on ­teinud teadliku valiku hoida riik võimalikult lahti, suleb selline poliiti­ka tegelikult tee koju paljudele välis­eesti peredele. Suur osa neist seisavad ­Eestist tagasi pöördudes silmitsi rangete karantiinireeglite­ga ­elukohariigis. Näiteks Norras peetakse nn ­punaseks riigiks neid, kus nakatumisnäit 100 000 inimese kohta on üle 25. ­Punasest riigist naastes ei saa jääda kodusesse karantiini, vaid tuleb jääda vähemalt nädalaks ­tasulisse karantiinihotelli, mille kulud tuleb maksta omast taskust. 

Juba kümnepäevane kodune karantiin on alaealisele lapsele tõsine katsumus, rääkimata koroonahotellist, mis terve perega reisile minnes ei oleks kõigile ka taskukohane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles