Valvo Semilarski: Kapo uus aastaraamat, aga vanad probleemid (1)

Valvo Semilarski
Copy
Valvo Semilarski 
Valvo Semilarski Foto: Margus Ansu

Praeguses seaduses pole selgelt piiritletud, kes on seotud isikud korruptsiooni mõttes ja see võimaldab valikulist süüdistamist, kirjutab ettevõtja ja Tartu endine abilinnapea Valvo Semilarski.

Kaitsepolitseiamet avaldas eelmisel nädalal oma 2020-2021 aastaraamatu, kus pidas vajalikuks käsitleda minu pooleliolevat(!) kohtumenetlust alapeatükis nimega «Tuvastatud korruptsioonijuhtumid». Sellega jätkas Kapo juba kahjuks tuttavat stiili, kus pooltõdedega seadust jalge alla tallates üritatakse auditooriumi eksitamiseks luua minust võimalikult halba kuvandit. Nimelt jäetakse sõnastusega mulje, justkui oleks maakohus mind toimingupiirangu rikkumise süüdistuses täies ulatuses süüdi mõistetud, kuigi tegelikkuses mõistis maakohus mind pooltes episoodides õigeks.

See on ka põhjus, miks ei peaks Kapo ühe jõustumata(!) kohtuotsuse alusel käsitlema seda justkui juba «tuvastatud korruptsioonijuhtumit». Tsiteerides ka minu kriminaalasjaga tegeleva Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kairi Kaldoja sõnu, et «[…] sõnastust, et keegi on toime pannud kuriteo, saame me kasutada õigusriigis ainult pärast seda, kui meil on jõustunud kohtuotsus». Mis saab siis, kui kõrgemad kohtuastmed langetavad täielikult õigeks mõistva otsuse?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles