Vladimir Juškin: Joe Bideni neljakordne hüpe

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor
Copy
Vladimir Juškin.
Vladimir Juškin. Foto: Sander Ilvest / Postimees

USA presidendi pakutud võimalik kohtumine Vladimir Putiniga on riskantne manööver, kirjutab Balti Venemaa Uurimise Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Ameerika iluuisutaja Bruce Mapes sooritas 1920. aastatel esimest korda hüppe «tulup» (toe loop). Tänapäeval teevad iluuisutamise tipus olevad mehed juba neljakordse tulupi. Kuid see on kõige «odavam» hüppeelement (seda hinnatakse kõige väiksema arvu punktidega) ja sellega ei üllata enam kedagi. Poliitikud sooritavad samuti tihtipeale paljude pööretega hüppeid ja siin on oluline vaadata, millise jalaga nad tõukavad ja millisele maanduvad.

USA presidendivalimiste eel tehti palju ennustusi, kuidas USA presidendiametis vahetab Putini-meelse Trumpi välja Putini-vastane Biden, kes Putini «paika paneb» ja Ukrainat kaitseb. Tüüpiline pealkiri paljude sellel teemal avaldatud materjalide seast: «Biden rebib Venemaa tükkideks ja põletab selle maha».

21. jaanuaril teatas ajaleht Washington Post viitega kõrgetele USA valitsusametnikele, et suhetes Moskvaga välistab Biden uue «taaskäivitamise» võimaluse (presidendi hüppe algfaas on lõppemas).

Samal päeval, see tähendab järgmisel päeval pärast Joe Bideni inauguratsiooni, korraldati Donetskis kiirkorras nn «integratsioonifoorum «Vene Donbass»». Simonjan kutsus üles Donbassi Venemaaga ühendama. Zatulin kuulutas välja nõudmise kogu «Novorossijale». Putin lubab «Donbassi mitte maha jätta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles