Verinoor olümpialane

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kes müüb 14-aastaselt suvel taskuraha saamiseks jäätist, kes täidab suveolümpia A-normi. Ujumismaailmas pole alaealised tippsportlased haruldased, kuid sellest hoolimata on Eneli Jefimova Tokyosse jõudmine imetlusväärne.

Rekordite ja piiride nihutamine pole Jefimovale midagi esmakordset. Ajakirjandusest leiab tema kohta artikleid juba 2017. aastast, kui ta võitis kümneaastasena Eesti meistrivõistlustel 200 meetri rinnuliujumises pronksi. On rõõm näha, et neiu pole üheööliblikas.

Kahtlemata on ­paljude huulil küsimus, kui kõrgele võivad Jefimova tiivad teda kanda. Tiitlivõistluste medalistiks? Midagi veel etemat? Nii noore sportlase puhul pole ootuste ja lootuste taevasse kergitamisest mingit kasu. Saagu ta aega, pealegi pole Jefimova ega tema juhendaja Henry Heina suurtes eesmärkides põhjust kahelda: suurem töö käib 2024. aasta Pariisi olümpiat silmas pidades.

Muide, ega Sillamäelt pärit Jefimova ole esimene baltlasest alaealine tippujuja. Leedulanna Ruta Meilutyte võitis 15-aastasena 2012. aasta Londoni olümpialt 100 meetri rinnuliujumises kuldmedali. Täpselt samal alal täitis olümpianormi ka eestlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles