Timo Steiner – uue kooli uus juht

Janar Ala
, kultuuriajakirjanik
Copy
Timo Steiner.
Timo Steiner. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uus kool sai uue juhi, on ilmselt kõige löövam pealkiri uudisele, et Timo Steinerist sai järgmisel aastal alustava Tallinna muusika- ja balletikooli direktor. Tegelikult pole päris uus ei direktor ega ka kool. Timo Steiner on juhtinud 2005. aastast Tallinna muusikakeskkooli, millele liidetakse uude moodustisse ka Tallinna balletikool ja Otsa kool. Koolide ühendamise üks peamisi põhjusi oli soov saada uus maja ja ühisel jõul on olnud parem seda ellu viia.

Steineri vahest üks keerulisemaid ülesandeid on uus mitmest koolist tekkiv pere omavahel hästi klappima saada ehk anda koolile «arenemistingimused, mille üle kõik rõõmsad oleksid», nagu ütles ta ise.

Timo Steiner pole koolijuht-bürokraat, vaid koolijuht-kunstnik. Viimasel paaril aastal on tema suuremad tööd heliloojana olnud muusika Teet Kase lavastatud ballettidele «Keres» ja «Kuldne tempel», mõlemad koos Sander Mölderiga. Tema helikeele iseloomustamiseks on mainitud graatsilist rütmimustrit, mängulist fragmentaarsust, ekstravagantseid ja humoorikaid tämbrivärve ning stilisatsioonielemente.

Need omadused võiksid olla väga sobilikud ka ühele koolijuhile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles