Maria Jufereva-Skuratovski: pandeemia teravdas perevägivalla probleemi

Maria Jufereva-Skuratovski
Copy
Perevägivald ei hooli vanusest, käed lähevad käiku ka vanematel inimestel.
Perevägivald ei hooli vanusest, käed lähevad käiku ka vanematel inimestel. Foto: Kristjan Teedema

Pandeemiaga suurenenud perevägivalda aitaks kõige paremini vähendada ennetustöö, kirjutab riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski (KE)

Politsei on möödunud aastal täheldanud raskete tagajärgedega perevägivalla episoodide arvu suurenemist. Kui 2019. aastal teatati 33 juhtumist ja 5 inimest hukkus oma kodus peksmise tagajärjel, siis mullu oli kokku 44 rasket episoodi ja 16 inimest hukkus.

Praegu võib juba kinnitada, et pandeemia teravdas tõepoolest perevägivalla probleemi Eestis. Perevägivalla ja üldse vägivallajuhtumite üldarv mõnevõrra vähenes, kuid pöördumisi kodus saadud raskete vigastustega oli rohkem. Endiselt on probleemiks, et perevägivald jääb varjatuks. Politsei hinnangul jääb umbes 50 protsenti koduvägivallajuhtumitest arvele võtmata. Uuringud kinnitavad ka seda, et Euroopa Liidus hakkab Eesti silma väikese protsendiga politseisse pöördumistega perevägivalla asjus. 2020. aastal sai politsei 16 377 signaali. See arv on iseenesest väga suur, kui aga mõelda, et niisama palju juhtumitest jääb pere siseasjaks, siis on olukord päris kurb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles