Jaanus Kriisk: EOK presidendi viis tühja aastat

Jaanus Kriisk
, ettevõtja ja treener
Copy
Pildil ettevőtja ja kergejőustikutreener Jaanus Kriisk.
 
Pildil ettevőtja ja kergejőustikutreener Jaanus Kriisk.  Foto: Sille Annuk

Urmas Sõõrumaa viis aastat EOK presidendina on tühja jooksnud, aeg oleks tööle hakata või ametist loobuda, väidab EOK tippspordi nõukogu liige, kergejõustikutreener Jaanus Kriisk. 

Urmas Sõõrumaa tegeleb joogaga, Urmas Sõõrumaa teeb talisuplust, Urmas Sõõrumaa mängib tennist, Urmas Sõõrumaa on kuu aega pimedas koopas, Urmas Sõõrumaa läbib edukalt NATO kehalised katsed, Urmas Sõõrumaa tõmbab parkimismajas lõuga kanalisatsioonitoru küljes, Urmas Sõõrumaa korduvalt Patarei vanglas, Urmas Sõõrumaa loob uue turvafirma, Urmas Sõõrumaa ratsutab, jne lood tema aktiivsusest. Meil inimestel Eesti spordis on küll hea meel, et ülemjuhatajal nii hästi läheb, aga mis see väga meisse puutub, me valisime Urmas Sõõrumaa 7/24 Eesti sporti arendama vastavalt tema ülisuurtele plaanidele ja lubadustele. Millest suurim oli tuua järgmise nelja aasta jooksul Eesti sporti 100 000 000 eurot.

Jah, 2020 kevad oli suurtest, väga suurtest ja muinasjutulistest lubadustest paks. Eesti spordiinimesed neelasid isegi selle alla, et uus täitevkomitee moodustati olümpiaprintsiipe jämedalt rikkudes, poliitika ja olümpialiikumise lahushoidmine unustati hetkega. Kujundlikult viidi EOK juhtorgan, täitevkomitee, lausa Toompeale. Aga ei mingit kasu. Tulemus ikka null! Isegi meie paarikümmend A- ja B-kategooria, maailma absoluutses tipus olevat sportlast ei suudeta kõikide poliitjõudude kaasabil ära vaktsineerida, et neil oleks kasvõi teoreetiline võimalus olümpiamedalit kord elus püüda. Uskumatu abitus, uskumatu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles